Hvad er Formel 4?

Det international motorsportsforbund introducerede Formel 4 som junior indgangsklasse til bilsporten på asfalt. Klassen er allerede blevet udbredt til mere end 14 lande. I Danmark har vi dog taget en lidt utraditionel tilgang idet vi grundet størrelsen på vores lille land har slået F4 sammen den eksisterende F5 som fra 2019 bliver en fuldstændig integreret del af F4. Denne hjemmeside er tiltænkt en introduktion til klassen og Academy konceptet.

Formel 4 –starten på en karriere i bilsport

Uanset om målet er Formel 1, Le Mans eller bare at lære at køre racerbil er Formel 4 et rigtigt godt valg. Her lærer kørerne at tumle en rigtig racerbil samtidigt men at de kører i Danmark og dermed kan få en sponsorbase som de kan arbejde videre med.

Vi får tit spørgsmålet om det ikke er for tidligt at starte i Formel-sporten allerede som 14-årig. Svaret er faktisk ret simpelt, det kan det være, men der er også mange kørere som er modne nok. For rigtigt mange kartkørere vil valget nok stå mellem at skifte til senior kart eller skifte til bilsport og det vil være forskelligt for den enkelte hvornår det skifte vil være det rigtigt.

Lidt om Formel 4 bilen

Tekniske specifikationer

CHASSIS:   FIA homologeret Mygale kulfiber monocoque
MOTOR:   Renualt 2.0L, 160 hk
TRANSMISSION:   6-trins sekventiel gearkasse med paddleshift og bakgear
BREMSER:   To-stemplede kalibre
HJULOPHÆNG:   Dobbelte triangler med stødstangsaktiverede fjedre/støddæmpere og justerbar krængningsstabilisator
STØRRELSER:   3350 x 1750 x 950 mm, 570 kg
SIKKERHED:   FIA standarder (front og bag crash-strukturer, anti-intrusion sidepaneler, styrtbøjle, udtageligt sæde, wheel-restraint kabler, on-board brandslukningsudstyr)